Mantar Çorbası

 

mantar-corbasi

Malzemeler

  • 500g kültür mantarı
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 4 yemek kaşığı un
  • 1lt soğuk su
  • tuz
  • 1,5 su bardağı süt

Tarif

  • mantarları yıkayıp küçüklerini ikiye, büyüklerini dörde bölün.
  • hepsini ince ince doğrayın.
  • orta boy bir tencerede yağı ve unu kavurun.
  • kavr ulunca tencereye suyu ekleyin ve blendır yardımıyla karıştırın.
  • su kaynayınca mantarları ve tuzu ilave edip yaklaşık 20 dakika pişirin.
  • piştikten sonra sütü ekleyin.
  • 1 taşım kaynatıp altını kapatın.
  • taze çekilmiş karabiber ile servis yapın.

 

Mantar Çorbası 

alıntı 

Çorbalar

kremalı mantar çorbası tarifi , mantar çorbası kalori , mantar çorbası nasıl yapılır , mantar corbasi oktay usta , mantar çorbası portakal ağacı , mantar çorbası tarif

,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s